2009. január 7., szerda

Világ legjobbja ( liszt nélkül )

Hozzávalók:

25 dkg porcukor
6 tojás fehérje
25 dkg őrölt mandula

Krémhez:

6 tojás sárgája
15 dkg porcukor
1 dl erős fekete kávé
15 dkg vaj


Elkészítés:

A porcukrot a tojás fehérjével gőzön kemény habbá verjük. 3 részre osztva lisztezett sütőlapon vizes késsel elsimítjuk. Meleg sütőben megszárítjuk.
Utána a krémet készítjük el. A tojássárgákat a porcukorral és a fekete kávéval gőzön besűrítjük. Ha kihűlt, elkeverjük a habosra vert vajjal.
A lapokat megtöltjük és a tetejét is, és tört dióval vagy mandulával díszítjük. 2 napig hűvösön tartjuk.
Tálalás előtt szeleteljük fel.

Nincsenek megjegyzések: