2009. január 6., kedd

Tarka-barka

8 dkg zsírt 6 tojás sárgájával jól elkeverjük, hozzáadunk 50 dkg porcukrot és habosra keverjük.
Hozzáadunk 1 bögre tejet ( gondolom, hogy kb. 2,5-3 dl-t ), 45 dkg lisztet, 1 csomag sütőport és a 6 tojás kemény habját.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a 2/3-át, a maradékhoz kakaót keverünk és a tetejére csorgatjuk.
Durvára vágott dióval megszórjuk ( meggyet is szórhatunk még rá! ).

Forró sütőbe tesszük, ha föl jön a tészta, takarékon sütjük tovább.

Szeletelés után ( anyu sokszor holdacska formával kiszaggatta a sütit ) vaníliás porcukorral megszórjuk.







1 megjegyzés:

Névtelen írta...

De finom volt:)Kathy