2009. január 22., csütörtök

Diós torta

Hozzávalók:

6 tojás
10 dkg cukor
10 dkg dió
4 kávéskanál piskóta morzsa
2-3 evőkanál rum, esetleg rumaroma ízlés szerint

Krémje:

8 evőkanál presszókávé
3 evőkanál porcukor
14 dkg vaj vagy margarin
14 dkg cukor
2 tojássárgája
1 darabka vanília rúd


A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót, a keményre vert habot és a rumba áztatott piskóta morzsát. Kikent , lisztezett formába öntjük. Lassú tűzön megsütjük. Ha kihűlt, lapokra vágjuk és megtöltjük.

Krém: A kávét a porcukorral, a vaníliával sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sűrű kávé szörpöt. A tortát megkenjük, díszítjük és hűtőben hűtjük.

Nincsenek megjegyzések: