Hozzávalók:
25 dkg porcukor
6 tojás fehérje
25 dkg őrölt mandula
Krémhez:
6 tojás sárgája
15 dkg porcukor
1 dl erős fekete kávé
15 dkg vaj
Elkészítés:
A porcukrot a tojás fehérjével gőzön kemény habbá verjük. 3 részre osztva lisztezett sütőlapon vizes késsel elsimítjuk. Meleg sütőben megszárítjuk.
Utána a krémet készítjük el. A tojássárgákat a porcukorral és a fekete kávéval gőzön besűrítjük. Ha kihűlt, elkeverjük a habosra vert vajjal.
A lapokat megtöltjük és a tetejét is, és tört dióval vagy mandulával díszítjük. 2 napig hűvösön tartjuk.
Tálalás előtt szeleteljük fel.
Palacsinta
3 éve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése