2009. január 6., kedd

Macskanyelv

Tésztája:

16 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 tojás fehérje
1 dl tejszín.

Elkészítés:
A tojás fehérjét felverjük, hozzátesszük először a porcukrot majd a lisztet. Utána annyi tejszínnel keverjük össze, hogy jól alakítható tésztát kapjunk.
Sima csővel ellátott nyomócsőbe tesszük ezt. Vékonyan kivajazott, kilisztezett tepsire babapiskóta szerű formát formázunk és közepesen meleg sütőben sütjük. Amikor a szélei barnulni kezdenek, kivesszük a sütőből, kis késsel alányúlunk és leszedjük a tepsiről.

Ha kihűlt, 1-1 darabot csokoládé krémmel összeragasztunk.

Krémje:

10 dkg cukorból sűrű szirupot főzünk. Addig főzzük, amíg a kiskanalat belemártva és azt hideg vízbe téve a cukor lágyan formálható lesz. Lehűtjük és 10 dkg vajat kikeverünk és összevegyítjük az egészet.
5 dkg vajat felolvasztunk, 2 dkg kakaót és kicsi rumot habverővel könnyű habszerű krémmé keverjük.

Nincsenek megjegyzések: