2009. január 18., vasárnap

Kávé krémmel töltött mandulás sütemény

Tésztához hozzávalók:

25 dkg porcukor
6 tojás fehérje
25 dkg őrölt mandula

Krémhez hozzávalók:

6 tojássárgája
15 dkg porcukor
1 dl erős fekete kávé
15 dkg vaj vagy margarin


Elkészítés:

A tojásfehérjét a porcukorral felverjük, a végén hozzáadjuk a mandulát. 3 részre osztjuk, lisztezett sütőlapon vizes késsel elsimítjuk, majd meleg sütőben megsütjük ( szárítjuk ).

Krémje:
A tojássárgájákat a porcukorral és a kávéval gőzön besűrítjük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habosra vert vajhoz.

A lapokat megkenjük, egymásra rakjuk, tetejét dióval, tört mandulával díszítjük.
2 napig hűvös helyen tartjuk.
Tálalás előtt szeleteljük.
Liszt nélkül készül.

Nincsenek megjegyzések: