Hozzávalók:
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
25 dkg vaj
4 tojás
só
vaníliás cukor
1/2 citromhéja
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral, csipetnyi vaníliával és késhegynyi sóval és a fél citrom reszelt héjával feltesszük forró vízgőz fölé tálba, habverővel gyorsan keverjük, míg szalagot nem vet. Levesszük és míg ki nem hűl, addig keverjük. Gerinc formát kivajazunk, lisztezünk.
Mikor a massza kihűlt, akkor óvatosan hozzákeverjük a langyosra olvasztott vajat. A gerincformát 2/3 részig töltjük meg.
Mérsékelt meleg sütőben megsütjük. Kivesszük a sütőből és deszkára kiborítjuk. Amikor kihűlt, levesszük a formát, felszeleteljük. Vaníliás porcukorral meghintjük.
Parféhoz, hideg krémekhez, teához tálaljuk.
Palacsinta
3 éve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése