2009. március 25., szerda

Melegszendvics gombával

Hozzávalók:

50 dkg gomba
5 dkg kolozsvári szalonna
1 fej hagyma
1 kanál liszt
1 dl tejszín

bors
petrezselyemzöld
kenyerenként 1-1 szelet Balaton sajt

Az apróra vágott szalonnát megolvasztjuk, majd finomra vágott hagymát hozzáadva tovább pirítjuk.
Beletesszük a szeletekre vágott gombát, 10 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt elkeverjük egy mokkáskanál liszttel és behabarjuk vele a gombát.
Kicsit hagyjuk összeforrni, majd levesszük és félretesszük.
Az egyik oldalon kissé megpirított kenyérszeletekre ráhalmozzuk a ragut, s majd egy szelet sajtot teszünk a tetejére és grillsütőben ráolvasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: