2009. november 6., péntek

Rumos szelet

Hozzávalók:

50 dkg liszt
15 dkg zsír (margarin)
15 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 sütőpor
kevés tejföl.

Ezeket összegyúrjuk és 3 lapot nyújtunk belőle és megsütjük.

Töltelék:

1 lapot összetörünk és összekeverjük 2 dl rummal, 4 evőkanál lekvárral, 2 evőkanál kakaóval, 15 dkg vajjal és 2 csomag vaníliás cukorral.

Máz:

3 tojás fehérjét 25 dkg porcukorral gáz fölött habbá verjük és bevonjuk vele.

Csokoládé habos

10 tojásból piskótát sütünk.

Töltelék:
10 tojássárgáját 30 dkg cukorral, 0,5 l tejjel elkeverjük és puding sűrűségűre főzzük.
Amikor félig kihűlt, akkor 20 dkg csokoládét belekeverünk.
2 csomag margarint habosra kikeverjük és ha az előbbi krém kihűlt teljesen, akkor hozzáadjuk. Utána a tojások kemény habbá vert fehérjét is, melyhez a felverés végén 2 kanál cukrot is adtunk.
Az összeset összekeverjük és a piskótát bevonjuk vele.

Máz:
20 dkg csokoládét 4 kanál olajjal felolvasztunk és a tetejére öntjük. Vizes késsel kell elsimítani.

Gyümölcstorta

Hozzávalók:

1 liter tej
2 csomag vaníliás puding
20 dkg cukor
5 dkg dió
25 dkg margarin
0,5 kg eper vagy más gyümölcs
tejszín

8 tojásból piskótát sütünk és kis kockákra vágjuk az epret. A 2 csomag vaníliás pudingot a cukorral megfőzzük. Amikor kihűlt, akkor elkeverjük benne a margarint, majd ráöntjük a piskótára.
Rátesszük a diót, a gyümölcsöt, de a krémbe bele is keverhetjük.
Tetejére tejszínhabot teszünk és gyümölccsel díszítjük.

Csokoládé máz:
10 dkg csokoládét, 6 evőkanál vizet, 3 kanál cukrot kevés olajjal felfőzzük. Kicsit hűlni hagyjuk és utána a tortára simítjuk.